Lyceo op Het Schoter

Huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en examenbegeleiding van Lyceo: onze vestigingsmanager vertelt je er meer over

Hi, mijn naam is Anne Nolte en ik ben de vestigingsmanager op Het Schoter. Voordat ik vestigingsmanager werd, gaf ik zelf bijlessen, huiswerkbegeleiding en examentraining bij Lyceo. In mijn werk als vestigingsmanager vind ik het belangrijk om persoonlijke aandacht te bieden aan leerlingen en ervoor te zorgen dat er naast vakinhoudelijke ondersteuning ook altijd een luisterend oor aanwezig is.

In samenwerking met Het Schoter bieden wij de mogelijkheid aan om op school huiswerkbegeleiding, bijles en coaching te volgen. Zo ondersteunen we leerlingen na schooltijd met de lesstof. Als vestigingsmanager heb ik regelmatig contact met mentoren en docenten op Het Schoter. Hierdoor zijn de lijnen kort en de begeleiders en ik altijd goed op de hoogte van de situatie van de leerlingen die we helpen.

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten die we op school aanbieden:

  • Huiswerkbegeleiding: Tijdens huiswerkbegeleiding werken we aan het verbeteren en aanleren van studievaardigheden, zodat je kind daarna zelfstandig weer verder kan.
  • Huiswerkklas: Onze huiswerkklas biedt een rustige plek waar leerlingen hun huiswerk kunnen maken.
  • Bijles: Tijdens een-op-een bijles gaat jouw kind samen met een ervaren begeleider vakinhoudelijk aan de slag. Om dat ene lastig vak beter te begrijpen of om achterstanden in te halen.
  • Coaching: Tijdens coaching besteden we een-op-een aandacht aan studievaardigheden, zoals plannen en samenvatten.
  • Het Lyceo Examenjaar: Dit is een op maat gemaakt pakket, waarin we helpen met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentrainingen, met als einddoel: het behalen van het diploma.
  • Examentraining: Leerlingen worden tijdens een examentraining in kleine groepen klaargestoomd voor de school- en eindexamens. De trainingen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en duren twee aaneengesloten dagen.

 

Lyceo Extra

Als grootste onderwijsondersteuner van Nederland zetten wij ons actief in voor kansengelijkheid. Extra ondersteuning is immers niet voor iedereen binnen handbereik. Om verschillende redenen is voor sommige kinderen persoonlijke aandacht en begeleiding niet vanzelfsprekend. Terwijl deze kinderen dit soms juist zo goed kunnen gebruiken. Voor deze leerlingen is er ons Lyceo Extra-programma. Lees meer over Lyceo Extra. Benieuwd of jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de school of onze vestiging.

Bekijk onze vestiging voor meer informatie of neem contact met mij op via 06 – 30038768 of anne.nolte@lyceo.nl