LO als examenvak

Het Schoter is een van de weinige scholen waar je zelfs eindexamen kan doen in Lichamelijke Opvoeding. Het voordeel is dat je hiermee wordt klaargestoomd voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)  in Amsterdam of het CIOS in Haarlem. Wel zo handig als je na je schoolcarrière verder wilt in de sport.

BSM voor havo / vwo

Bij het vak BSM maak je niet alleen kennis met verschillende sporten, maar je leert ook heel veel vaardigheden die je de rest van je leven goed kunt gebruiken. Je leert samenwerken in een groep, elkaar feedback geven en je leert kritisch naar elkaar te kijken. Naast veel bewegen ga je ook veel regelen. Je helpt bij de organisatie van een sportdag, gaat een gymles geven aan je klasgenoten of een brugklas en je begeleidt bij de Koningsspelen op een basisschool in de buurt. Daarnaast maak je videoanalyses van bewegingen en maak je kennis met EHBSO (eerste hulp bij sport ongelukken). Zoals je kunt lezen is BSM veel meer dan alleen maar sporten!

LO2 voor de mavo

Bij ons op school kiezen niet alleen leerlingen die een sport gerelateerde opleiding willen gaan doen voor LO2. Leerlingen die LO2 kiezen zijn geïnteresseerd in diverse sporten en de achtergronden van deze sporten. Uiteraard is het een praktijkvak maar er komt ook zeker een stukje theoretische achtergrond bij kijken. Daarnaast leer je bij LO2 belangrijke vaardigheden die je de rest van je leven kan gebruiken. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, feedback geven, organiseren en jezelf presenteren. Een veelzijdig vak dus.