De Ouderraad is dé plek om onderwerpen die leven bij de ouders en leerlingen van Het Schoter op de agenda te zetten.

Wie vindt het leuk om ons team te komen versterken?

Wij zijn namelijk nog op zoek naar een penningmeester.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie. Dit doe je uiteraard in overleg met de andere leden van de Ouderraad.
Je maakt jaarlijks de balans op, maakt een begroting en geeft inzichten in de werkelijke uitgaven.Uitgaven van bv. bloemen voor jarige, zieke of vertrekkende docenten of ijsjes tijdens kamp. Je onderhoudt nauw contact met de financiële administratie van de school, dit is voor het goedkeuren en laten betalen van uitgaven die ten laste komen van de Ouderraad.
En je bent meewerkend en meedenkend lid van een groep enthousiaste ouders.
Kortom, je bent de spin in het web!
Ook voor ouders zonder specifieke financiële achtergrond is de rol van penningmeester zeer geschikt.

 

Maar wat doet een Ouderraad nu eigenlijk?

Ieder schooljaar krijgen wij een bedrag van de school toebedeeld, dit bedrag wordt betaald uit de vrijwillige bijdrage van ouders (€ 15,00 per kind).
Dit bedrag besteden wij elk jaar aan bijvoorbeeld onderwijs vernieuwende middelen, denk aan reanimatiepoppen, of aan diverse activiteiten in en rondom de school, zoals de talentenshow, Schoterbosloop en feestelijkheden rondom het eindexamen.
Verder organiseren wij ieder jaar een thema-avond voor alle ouders en zijn wij actief en ondersteunend aanwezig bij de Open Dagen en het eindexamen feest.
Wij worden door de schoolleiding op de hoogte gehouden van wat er op dat moment op school speelt en welke plannen er zijn voor de toekomst en andersom delen wij actuele onderwerpen die betrekking hebben op wat er leeft onder de ouders en leerlingen.  
Het ‘werk’ voor de Ouderraad is echt gezellig maar ook zeker veelzijdig en afwisselend.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie van penningmeester en wil je meer informatie, of voel je iets voor deze uitdaging en wil je je aanmelden, dan kun je contact met ons opnemen door te mailen naar ouderraad.schoter@schoter.nl.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een andere rol binnen de Ouderraad of gewoon wat meer algemene informatie wensen, dan kun je eveneens contact met ons opnemen via mailadres ouderraad.schoter@schoter.nl.

Ouderraad

Het Schoter staat bekend als een betrokken school met een sterk onderwijskundig concept. De school is volop in beweging, succesvol in haar streven en groeiende. Dat lukt niet zomaar, dat doe je samen. Ook ouders hebben hierin een actieve rol en leveren daarin een belangrijke bijdrage, o.a. in de vorm van de Ouderraad (OR). Ouders die nog dichter betrokken willen zijn bij het onderwijs en schoolleven van onze kinderen, kunnen zich aansluiten bij de Ouderraad. Nieuwe ideeën, een frisse blik, positief kritische feedback en vragen en wat tijd om af en toe ook praktisch te helpen is wat je als ouder kunt bijdragen.

Wat doet de Ouderraad?
De Ouderraad komt zeven keer per jaar bijeen. De schoolleiding vertelt dan wat er op dat moment op school speelt en welke plannen er zijn voor de toekomst. In een open sfeer bespreken we actuele onderwerpen die betrekking hebben op wat er leeft onder de ouders en leerlingen. De Ouderraad geeft daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Tevens wordt de planning en organisatie van activiteiten verdeeld en besproken.

Een andere belangrijke taak van de Ouderraad is de besteding van de jaarlijkse ouderbijdrage. Hiermee ondersteunen de ouders activiteiten in en rondom de school zoals onder andere de talentenshow, toneelproducties, de Schoterbosloop, de jaarboeken, feestelijkheden rondom het eindexamen en de aanschaf van onderwijs vernieuwende middelen. Verder organiseren wij ieder jaar een thema-avond voor alle ouders en zijn wij actief ondersteunend aanwezig bij de Open Dagen en diploma-uitreikingen.