Drama

 

Drama

Bij Het Schoter gaan leren èn doen hand in hand. Bij het vak drama leer je je eigen talenten en vaardigheden ontdekken, maar ook verder ontwikkelen. Je leert hoe groot je zelfvertrouwen wordt als je af en toe in de schijnwerpers staat. Letterlijk, op het podium of voor een groep.

Theaterproductie

Twee keer per jaar maken leerlingen samen met docenten een fantastische theaterproductie. De zogeheten onderbouw en bovenbouwproductie Aan alle onderdelen van theater is gedacht: mooie kostuums, goed geluid, sterke regie en een prachtig podium. De zaal zit vol met ouders, belangstellenden en de pers schrijft een recensie in de krant. De ‘vibe’ van het succes is nog weken te voelen in de gangen. In het ‘Schotertheater’ zijn al veel voorstellingen geweest  zoals ‘Streetwise’, ‘Sofie en Lange Wapper’, ‘#FEEKS’,  ‘Moulin Rouge’ en ‘Snorro’.

Theaterbezoek

Je leert heel veel over het theatervak als je ernaar kijkt. Daarom gaan we in de onderbouw en in de bovenbouw twee keer per jaar een voorstelling kijken. Met behulp van een kijkwijzer leer je hoe je een voorstelling kritisch kan volgen en beoordelen.
Het interactieve Engelssprekende theatergezelschap Phileas Fogg brengt een bezoek aan de leerlingen van tweetalig vwo.

Schoter’s got talent

Het barst van het talent op Het Schoter. Zingen, dansen, muziek maken, cabaret, toneel of acrobatiek, alle talent is welkom. Tijdens de Talentenshow kun je het beste van zichzelf zien. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement weten de leerlingen ons weer te verrassen met hun unieke talent. Wie weet sta je in de finale en ben jij de volgende winnaar/winnares van Schoter’s got talent.