Sportklas

Ben je gek op sport en wil je kennismaken met nieuwe sporten? Dan voel je je vast als een vis in het water in de sportklas. Zit je in een mavoklas, dan kun je de eerste 2 jaar deelnemen aan de sportklas. Doe je havo of vwo, dan kun je zelfs de eerste drie jaar extra sporten op school! Tijdens de sportklas krijg je één keer in de week extra sportles en volg je sportclinics van experts. Je maakt kennis met nieuwe sporten en gaat je eigen kennis en vaardigheden verbeteren binnen de verschillende sporten.

In de brugklas

In de brugklas volg je de clinics karate, golfsurfen, tennis en rugby. In klas 2 staan er ook leuke clinics op het programma. Zo leer je klimmen, ga je mountainboarden en freerunnen, kickboksen en zelfs een middag naar Snowplanet om te skiën of snowboarden!

En daarna:

Na twee of drie jaar nog steeds geen genoeg van de sportklas? Dan krijg je de mogelijkheid om sport als examenvak te kiezen. In de bovenbouw kies je voor het vak LO2 op de mavo en BSM  (Bewegen, Sport en Maatschappij) op de havo en het vwo. Kijk voor meer informatie maar eens op de pagina sport als eindexamenvak.

Zo leuk is de sportklas

Of je je nu al voorbereidt op een sportieve toekomst, of gewoon na school lekker wilt bewegen; in de sportklas van Het Schoter doe je steeds weer andere dingen, kijk maar even naar meneer Kuijpers: