Sportklas

De start van de Schoterbosloop 2015.

Sportklas voor sportieve talenten

Wil jij de nieuwe Epke Zonderland, Arjan Robben, Ireen Wust of Marianne Vos worden? Ben je gek op sport of ga je voor een sportcarrière? Dan voel je je vast als een vis in het water op Het Schoter. Elk jaar zijn er verschillende sporttoernooien, binnen en buiten de school.

Sport is een vast onderdeel van het rooster maar als je echt fanatiek bent kun je kiezen voor de Sportklas. De eerste drie jaar krijg je dan extra sportlessen en je kan je talent showen op de sportactieve school.  Het Schoter is een van de weinige scholen waar je zelfs eindexamen kan doen in Lichamelijke Opvoeding. Het voordeel is dat je hiermee wordt klaargestoomd voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam. Wel zo handig als je een sportcarrière wel ziet zitten.

Spannende sporten

Natuurlijk kun je bij ons voetballen, volleyballen of hockeyen, maar je krijgt in je examenjaar ook minder ‘gewone’ sporten die je normaal niet zo snel op school tegenkomt. Wat denk je van boogschieten, paardrijden, surfen, kanoën, breakdance of klimmen?