Drama

De trailer van onze bovenbouw productie van 2015: Snorro

Drama

Bij Het Schoter gaan leren èn doen hand in hand. Bij het vak drama leer je je eigen talenten en vaardigheden ontdekken, maar ook verder ontwikkelen. Je leert hoe groot je zelfvertrouwen wordt als je af en toe in de schijnwerpers staat. Letterlijk, op het podium of voor een groep.

Theaterproductie

Twee keer per jaar maken leerlingen samen met docenten een fantastische theaterproductie. Aan alle onderdelen van theater is gedacht: mooie kostuums, goed geluid, sterke regie en een prachtig podium. De vooraankondiging ontwerpen is ook onderdeel van het theatervak, bekijk hier de trailer van Snorro. De zaal zit vol met ouders, belangstellenden en de pers schrijft een recensie in de krant. De ‘vibe’ van het succes is nog weken te voelen in de gangen. In het ‘Schotertheater’ zijn al veel voorstellingen geweest  zoals ‘Streetwise’, ‘Sofie en Lange Wapper’, ‘#FEEKS’,  ‘Moulin Rouge’ en ‘Snorro’.

Theaterbezoek

Je leert heel veel over het theatervak als je ernaar kijkt. Als je in de onderbouw zit, bezoek je twee keer per jaar een voorstelling op school. In de bovenbouw ga je twee keer per jaar een voorstelling bezoeken. Met behulp van een kijkwijzer leer je hoe je een voorstelling kritisch kan volgen en beoordelen.
Het interactieve Engelssprekende theatergezelschap Phileas Fogg brengt een bezoek aan de leerlingen van tweetalig vwo.

Schoter’s got talent

​Het barst van het talent op Het Schoter. Zingen, dansen, muziek maken, cabaret, toneel of acrobatiek, alle talent is welkom. Tijdens de Talentenshow kun je het beste van zichzelf zien. Elk jaar weten de leerlingen ons weer te verrassen met hun unieke talent.  Heb je talent? Wie weet sta je in de finale en ben jij de volgende winnaar/winnares van Schoter’s got talent.