Betavakken

Exact weten hoe het is

Exact is top

Op Het Schoter zijn de exacte vakken serieus leuk omdat de lessen natuurkunde, scheikunde en biologie aansluiten bij het echte leven. Zo krijg je een goed idee van de invloed van exacte vakken op bijvoorbeeld ’de scooter van de 21e eeuw’, ’verliefdheid ’ of ’het huis van de toekomst’.

Onderzoeker

Vanaf de eerste dag voel je je een echte speurneus en leer je alle stappen die nodig zijn voor de practica-experimenten en het serieuzere speurwerk. Voor sommige opdrachten zit je niet in het klaslokaal maar ben je in de duinen, de sportschool, de polder of het strand.

​Wetenschapswedstrijden

Heb je een grenzeloze nieuwsgierigheid naar en talent voor wetenschap? Dan ben jij die whizzkid die onze school kan vertegenwoordigen bij nationale en internationale wetenschapswedstrijden! Je bezoekt bedrijven in de regio en maakt kennis met de wetenschap in de praktijk. In de examenklas doe je mee aan het ‘Geen Domino’-project, waar je een verbazingwekkende kettingreactie veroorzaakt met behulp van onder meer sensoren, schakelaars en vuurpijlen.