Tweetalig havo:
De opleiding tweetalig havo is een onderscheidende opleiding die uitdaging biedt en die je voorbereidt op een actieve rol in een internationale samenleving. Het tweetalig havo heeft een geheel eigen gezicht en naast Engelstalig onderwijs is er veel aandacht voor cultuur en het thema globalisering. Met globalisering wordt het proces bedoeld waarbij mondiale thema’s steeds meer met elkaar verbonden worden. De wereld wordt als het ware steeds kleiner door de handel, de snelle transportmogelijkheden en de ICT-verbindingen. In het kader van globalisering zijn economie, internationale contacten, het milieu en de ongelijke verdeling van arm en rijk in de wereld belangrijke thema’s waarmee je aan de slag gaat op het tweetalig havo. Aan het eind van de derde klas sluit je de onderbouw van het tweetalig havo af met een echt Cambridge diploma. In de bovenbouw volgt het IB en IGCSE Business Studies. Het internationaal erkend diploma IGCSE Business Studies maakt, net als het IB Language-B programma, deel uit van de opleiding tweetalig havo. Beide diploma’s geven je een enorme voorsprong op het HBO waar de vraag naar Engels steeds groter is.

 

Tweetalig vwo:
De wereld wordt steeds kleiner door de handel, de snelle transportmogelijkheden en snelle ICT verbindingen en Nederland is onderdeel van een internationale samenleving. Daarom is er grote behoefte aan mensen die internationaal georiënteerd zijn opgeleid en zich heel gemakkelijk in het Engels kunnen redden. Als je een tweetalige opleiding doet, en dus heel veel Engels praat, heb je een enorme voorsprong. Het tweetalig vwo heeft echt een uitdagend programma. Als je geïnteresseerd bent in taal en het leuk vindt om op school veel te leren, is het tweetalig vwo een goede keuze voor jou. Het overkoepelende thema van het tweetalig vwo is ‘science & technology’. Dit thema komt terug in de vele reisprogramma’s, de projecten en de culturele activiteiten. In de vierde klas ga je op voor het Cambridge Advanced examen. Dit is een internationaal erkend diploma. In de vijfde en zesde klas word je voorbereid voor het IB examen, het International Baccalaureate Language diploma. Dat is een internationale taalopleiding waarbij je op een hoog niveau wordt getoetst. Naast de lessen in het Engels hebben we een uitgebreid cultureel programma. In de brugklas ga je een paar dagen naar een Engelse stad en ook in de tweede en de derde ga je naar het buitenland. Veel meer algemene informatie over tweetalig onderwijs vind je op deze website.
Wacht niet en kijk snel! Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor een van de groep 8 avonden.

See you soon!