Praktische informatie

Na de zomervakantie is het dan zover: het nieuwe schooljaar! Best spannend als je een nieuwe leerling bent. Daarom starten we met een wervelende introductieperiode.

Praktische informatie groep 8

Als jij voor onze school hebt gekozen en je hebt je ingeschreven, dan draai je vanaf dat moment al behoorlijk mee op Het Schoter. Alles wat je als kersverse brugklasser moet weten, lees je hier – van de kennismaking met je nieuwe klas en mentor tot info over de introductieweek en wat je mee moet nemen.

Jouw nieuwe school

Zodra wij jouw inschrijving hebben ontvangen, nemen we contact op met je meester of juf van de basisschool. Samen bekijken we op welk niveau we jou het beste kunnen indelen. Vervolgens bespreken we je plaatsing op Het Schoter in de toelatingscommissie. Als we de indeling klaar hebben, laten we jou weten in welke klas je geplaatst gaat worden. Nog voor de zomer nodigen we je dan op school uit om kennis te maken met je nieuwe mentor en je klasgenoten. Hartstikke leuk, want dan weet je alvast wat je na de zomervakantie kunt verwachten. Neem tijdens die kennismaking een plastic tas, een pen en natuurlijk je nieuwe agenda mee.

Introductieweek

Na de zomervakantie is het dan zover: het nieuwe schooljaar! Best spannend als je een nieuwe leerling bent. Daarom starten we met een wervelende introductieperiode. Die staat helemaal in het teken van kennismaken met je klas, je mentor, je nieuwe vakken en de school. Je doet heel veel dingen samen, zoals sporten en spelletjes, en meestal maak je meteen al nieuwe vrienden. Tijdens deze periode word je goed voorbereid op het Schoter-schoolleven. Je ontvangt je rooster en je leert de weg in de school vinden, zodat je helemaal vertrouwd raakt met je nieuwe schoolomgeving. Klaar voor het echte schooljaar!

Wil je zien hoe het er op zo’n introductieweek aan toe gaat? bekijk de foto’s hier.

Brugklaskamp

In de maand september gaan we drie dagen op kamp. Waar we naartoe gaan en wat we daar allemaal gaan doen, houden we nog even geheim. Maar leuk wordt het zeker!

Wil je weten wat we op een eerder brugklaskamp hebben gedaan? De foto’s staan hier op onze facebookpagina.

Brugklasbenodigdheden

De volgende schoolspullen moet je iedere dag meenemen naar school:

 • Een stevige schooltas (het liefst eten en drinken apart houden van de boeken);
 • schoolboeken, Je hoeft zelf geen schoolboeken te kopen. Dat regelt de school voor jou;
 • een agenda;
 • een etui met meerdere pennen, een potlood, een puntenslijper, een gum, een schaar en een plakstift;
 • een usb stick;
 • een laptop.

Benodigdheden per vak

 • Nederlands: 2 lijntjesschriften;
 • Frans: 1 lijntjesschrift en kleurpotloden of stiften;
 • Engels: 2 lijntjesschriften;
 • geschiedenis: 1 lijntjesschrift of een multomap met lijntjespapier;
 • aardrijkskunde: twee kleuren pennen, 1 lijntjesschrift. Als je de kleine Bosatlas hebt hoef je voor de brugklas nog geen nieuwe atlas aan te schaffen. Als je nog helemaal geen atlas hebt dan kun je het beste de 54e druk van de Grote Bosatlas kopen;
 • biologie: kleurpotloden en een 23-rings multomap met lijntjespapier;
 • wiskunde: geodriekhoek, passer, A4-schrift met grote ruiten en een eenvoudige rekenmachine, het liefst een Texas Instruments MultiView TI-30XB; (verkrijgbaar bij Hema of Bruna)
 • lichamelijke opvoeding: het Schoter shirt krijg je via school, een kort zwart sportbroekje, noppenschoenen voor buiten en zaalschoenen moet je zelf aanschaffen;
 • drama: 1 lijntjesschrift en een snelhechter;
 • tekenen: een tekenetui, 2 potloden HB en B2, gum, puntenslijper, schaar, fine-liner, kleurpotloden van caran d’ache.

In de zomervakantie wordt je boekenpakket thuis afgeleverd. Wanneer precies is niet bekend. Als je op vakantie bent dan laat de koerier weten op welk postkantoor je het boekenpakket kunt ophalen. Omdat de boeken van Het Schoter zijn willen we je verzoeken om al je boeken te kaften.

Nog vragen?

Heb je nog een speciale vraag of wil je gewoon wat meer over onze brugklas weten? Neem dan contact op met de school of met dhr. Joost van het Kaar, onze brugklascoördinator (023-5258491 of j.vanhetkaar@schoter.nl).