Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3H en 3V leerlingen naar de Toneelschuur*

14 okt 2015 @ 19:00 - 22:00

Aan de ouders van de leerlingen van klas  3TVWO, 3VWO en 3HAVO

Betreft: bezoek theatervoorstelling Macbeth van De Toneelmakerij

Geachte ouder/verzorger,

Op woensdag 14 oktober aanstaande, om 19.30 ’s avonds, bezoekt uw kind in het kader van het programma Drama de voorstelling “Macbeth” van De Toneelmakerij. Naar verwachting zal uw kind rond 21.30 weer thuis zijn. Wij verwachten dat ze op eigen gelegenheid (per fiets) naar De Toneelschuur komen en weer naar huis teruggaan.De voorstelling is kersvers: op het moment dat wij dit schrijven is hij nog niet in première gegaan. Het gaat om een moderne bewerking van Shakespeares’s klassieker, speciaal voor jongeren en tevens een cross-over tussen toneel dans. Emio Greco en Pieter C. Scholten, internationaal vermaarde choreografen, werken eraan mee. Hun dansers vertolken alle bijpersonages.

Voorafgaand aan het voorstellingbezoek zal De Toneelmakerij volgende week tijdens schooltijd aan deze leerlingen een workshop geven waarin zowel gespeeld als gedanst zal worden. Hopelijk zullen de leerlingen door hun ervaringen daar en door het contact met het gezelschap de voorstelling intensiever beleven. Wij vinden het belangrijk dat elke leerling in de onderbouw “de weg naar het theater leert vinden”. In Haarlem vind je de betere professionele theatervoorstellingen voor een groot deel in De Toneelschuur.

Het betreft hier een verplicht onderdeel van het vak drama. De leerlingen moeten over deze voorstelling een “Kijkwijzer” maken die beoordeeld wordt door de dramadocent en meetelt voor het rapportcijfer. Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden. Als uw kind om een belangrijke reden verhinderd is op de bewuste avond, horen wij het graag van u en zal naar een alternatief worden gezocht.

Met vriendelijke groet

Namens de sectie drama

Jules Noyons

Voorzitter sectie drama

Gegevens

Datum:
14 okt 2015
Tijd:
19:00 - 22:00