Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 Tvwo excursie Art & Culture*

15 okt 2015 @ 12:00 - 22:00

Aan de ouders van de leerlingen van 4-tvwo

Betreft:               Cultural Activities 2015-2016

Geachte ouder/verzorger,

Als tvwo-leerling volgt uw kind het vak Art & Culture in plaats van CKV. Het doel van het vak is, evenals bij CKV, culturele en kunstzinnige vorming, maar de TVWO-versie is internationaal georiënteerd en de activiteiten zijn zoveel mogelijk in het Engels. Dat heeft tot gevolg dat vrijwel alle voorstellingen en exposities gezamenlijk worden bezocht en dat ze vaker buiten Haarlem zijn. Het is belangrijk dat leerlingen kennismaken met Nederlandse instellingen met internationaal aanzien zoals Het Concertgebouw, Het Nationale Ballet en Toneelgroep  Amsterdam. Bij deze activiteiten wordt het voorstellingsbezoek betaald door de school, reis- en dinerkosten zijn voor eigen rekening. Uiteraard gaat het om verplichte schoolactiviteiten.

De eerste activiteit is alweer gepasseerd: bezoek van de voorstelling The Merchant of Venice door een Engelstalige toneelgroep, voor Kasteel Huis Doorn.

Verdere plannen voor dit jaar – voor zover nu al bekend- zijn:

1.   Medea  van Toneelgroep Amsterdam op 15 oktober in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De leerlingen zijn vanaf 12.00 uur uitgeroosterd. Ze gaan dan op eigen gelegenheid met de fiets en de trein naar Amsterdam Centraal, waar ik ze opwacht. s Middags vanaf 13.30 volgen we een workshop van docenten van TGA, ’s avonds  bezoeken we de voorstelling. Die begint om 20.30 en is omtrent 22.00 afgelopen. Tussen de workshop en voorstelling eten we samen in een eenvoudig restaurant. De leerlingen worden door mij begeleid tot aan station Haarlem. U kunt ze rond 23.00 weer thuis verwachten.

2.   Op 2 november om 15.00 uur ’s middags bezoeken de leerlingen, ditmaal samen met de CKV-leerlingen vwo en havo.  het concert Dobro Do in Het Concertgebouw te Amsterdam.

Ze zullen aan het eind van de middag weer terug zijn in Haarlem. De docenten begeleiden ze tot aan station Haarlem.

3.   Op 23 februari 2016 bezoeken we de voorstelling Mata Hari van Het Nationale Ballet, ook ditmaal voorafgegaan door een workshop. De workshop zal ’s middags plaatsvinden en begint om 14.30. De voorstelling begint ’s avonds om 20.15 en duurt 1.35, inclusief pauze.

Naar verwachting zijn ze rond 23.00 weer thuis. Ook ditmaal dineren we samen en worden de leerlingen begeleid tot aan station Haarlem.

4.   Op 14 april 2016 gaan we naar Sluier van Danstheater Aya in De Toneelschuur. Aanvang 19.30. Duur voorstelling +  1.5 uur. Vervoer heen en terug op eigen gelegenheid.

 

In een later stadium komt daar in ieder geval nog een theaterbezoek in Londen bij. Daar wordt u over ingelicht tijdens de voorlichting over de werkweek. Ook volgt er nog een bezoek aan een expositie waarover u te zijner tijd verdere informatie ontvangt.

Ik wil u hierbij verzoeken om de data van de voorstellingen alvast te noteren. Kort voor de voorstelling herinneren we de leerlingen eraan en ontvangt u de bijzonderheden over vertrek- en aankomsttijden, indien nog niet in deze brief vermeld.

Ik  hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht. Hebt u toch nog vragen, dan kunt u via dit mailadres contact met mij opnemen (j.noyons@schoter.nl<mailto:j.noyons@schoter.nl>).

Met vriendelijke groet,

Jules Noyons

Docent  Art & Culture

 

 

Gegevens

Datum:
15 okt 2015
Tijd:
12:00 - 22:00

Organisator

Jules Noyons
E-mail:
j.noyons@schoter.nl