18 tot 25 februari 2017: een sportreis in de voorjaarsvakantie

Onvergetelijke ervaringen: sneeuw, pistes, bergen en vooral heel veel plezier met elkaar. Al jarenlang gaat Het Schoter met leerlingen en docenten op wintersport. Sommige leerlingen maken voor het eerst kennis met de bergen en voor de meer gevorderde wintersporters is het ook speciaal: zij kunnen nu met schoolvrienden de pistes af. Alle leerlingen vanaf klas 2 kunnen zich inschrijven voor deze sportieve reis. Leerlingen in hogere klassen, leerlingen die eerder uitgeloofd zijn en leerlingen die de sportklas doen of LO2 of BSM in hun pakket hebben, krijgen voorrang bij plaatsing. Tijdens deze reis zullen we niet alleen mét, maar ook ván elkaar leren. We zullen elke leerling uitdagen, ieder op zijn of haar niveau. Dat doen we aan de hand van regel- en organisatieopdrachten. Deze opdrachten bereiden de leerlingen voorafgaand aan de skireis goed voor. Dit doen ze met elkaar en met één van de LO-docenten. Zo zal de één een warming-up organiseren en de ander een opdracht in de sneeuw.

Heiligenblut:
De reis zal ook dit jaar gaan naar een klein dorpje in Nationalpark Hohe Tauern, Oostenrijk: Heiligenblut. Heiligenblut is al vele jaren de bestemming van het Schoter. Dit dorpje, gelegen op 1288 meter, ligt aan de voet van de Großglockner die met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk is. De pistes van Heiligenblut zijn voor zowel beginnende als gevorderde skiërs erg uitdagend. Met ruim 55 kilometer aan piste en een maximale hoogte van 2902 meter is dit een erg aantrekkelijk en sneeuwzeker skigebied.

Organisatie:
Mieke Brakenhoff, Tom Kuijpers, Astrid Verhage en Bas Koster organiseren deze reis vanuit Het Schoter. Reisorganisator HUSKI zorgt voor de busreis, instructeurs en accommodatie in Oostenrijk.  Huski staat garant voor een degelijke en veilige reis.  Het Schoter heeft ruime ervaring met deze organisatie. Zowel met skireizen als met Ardennenreizen.

Kosten:
Wintersport is een dure liefhebberij. Om onze scholieren toch deze ervaring te geven, hebben wij ons uiterste best gedaan om de prijs onder de € 600,- te houden voor schooljaar 2016-2017. Ter vergelijk: een gezin van vier personen is dit bedrag al snel kwijt voor alleen de skipas en de overnachtingen. Evengoed is € 600,- veel geld, maar er staat ook een  onvergetelijke ervaring tegenover. Veel leerlingen maken een afspraak met hun ouders om een deel zelf te betalen en sparen hier soms het hele jaar voor. De prijs voor de Schoter Snowboard- en Skireis is inclusief halfpension, skipas, busreis, accommodatie, ski- of snowboardlessen, avondprogramma en materiaalhuur. Mocht een leerling eigen materiaal meenemen dan betaalt deze leerling minder. Een helm is verplicht en wordt collectief gehuurd. Verder moet de leerling zelf zorgen voor goede kleding, handschoenen, zonnebril, sneeuwbril en zakgeld voor o.a. de lunch.

Lessen:
Elke dag krijgen de leerlingen les van ervaren instructeurs. Deze instructeurs zullen de leerlingen op hun eigen niveau uitdagen en extra “skills” aanleren.  De lessen zijn elke dag van 9.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Accommodatie:
Wij verblijven in Jugend-und Familiengästehaus Heiligenblut. Het is een ruime jeugdherberg waar ook andere gasten aanwezig zullen zijn. Onze leerlingen worden ingedeeld in slaapkamers van 4 tot 10 bedden per kamer. Ontbijt en avondeten doen wij gezamenlijk in de eetzaal. ’s Avonds kunnen wij deze zaal ook gebruiken voor gezelligheid en activiteiten.

Verzekering:
De leerling dient zelf te zorgen voor een reis-/ziektekostenverzekering met wintersportdekking.

Sport:
De leerlingen die meegaan met de Schoter Snowboard- en Skireis hebben een sportieve instelling en weten dat er tijdens de hele reis niet wordt gerookt en geen alcoholische drank wordt genuttigd.

Informatieavond:
Voor meer informatie en toelichting op bovenstaande kunt u, zonder aankondiging, naar de Informatieavond Schoter Snowboard- en Skireis komen. Deze wordt georganiseerd in het begin van het schooljaar. De datum is nog niet bekend.